کاربران در هنگام استفاده از وبسایت های مختلف، از اصطلاحی به نام url استفاده می کنند که از عبارت Uniform Resource Locator گرفته شده است. حتما برای شما سوال شده که این عبارت به چه معنا است. این عبارت به آدرس وب مشخص، اشاره می کند در واقع موقعیت یک صفحه یا وبسایت خاص را به ما نشان می دهد. url از قسمت های مختلفی تشکیل شده است و اگر به نحو صحیح طراحی و ساخته شود تأثیر مثبتی بر امنیت وبسایت و سئو می گذارد. اگر قصد دارید طراحی وبسایت را انجام دهید، بهتر است اطلاعات خود را درباره url بالا ببرید و چگونگی کار با آن را یاد بگیرید.
ساختار url مناسب چه ویژگی دارد؟
url مناسب باید چند ویژگی مهم را دارا باشد. در این جا به سه بخش اصلی در یک url اشاره خواهیم کرد.
پروتکل: https://www.rasamplus.com شما بارها آدرس وبسایت ها را به همراه www، https دیده اید، اما خیلی به آدرس کامل آن وبسایت توجه نداشته اید. در صورتی که باید بدانید این عناصر پروتکل مهم ترین بخش url می باشند. این همان چیزی است که در لحظه اول به url کمک می کند تا کار خود را به خوبی انجام دهد. طبق این پروتکل است که به مرورگر گفته می شود که برای ارسال و بازیابی اطلاعات چگونه با سرور وبسایت مرتبط شود. در واقع این پروتکل همان کار https را انجام می دهد اما به نحو امن تری اطلاعات ارسالی را به صورت رفت و برگشت بین مرورگر و سرور رمز گذاری می کند به همین خاطر بسیاری از مرورگر ها یک قفل امنیتی سبز به آن می دهند.
نام دامنه: https://www.rasamplus.com در همین آدرس وبسایت، دومین بخش مهم، نام دامنه است که وبسایت را قابل شناسایی می کند. اگر نام دامنه را دقیقا در قسمت مرورگر وارد کنید، وارد همان صفحه خواهید شد. البته همانطور که می بینید نام دامنه از دو قسمت تشکیل شده است که اولی نام وبسایت و دومی دامنه سطح بالا (TLD) نام دارد، یعنی همان .com و در وبسایت های دیگر .org یا مثلا .ir و …
مسیر (path): اگر شما بخواهید وارد صفحه اصلی وبسایت مورد نظر خود بشود آدرس آن را مانند نمونه بالا در قسمت مرورگر تایپ کرده و آن را جستجو می کنید اما اگر قصد داشته باشید به قسمتی از یک وبسایت دسترسی پیدا کنید باید در ادامه آدرس وبسایت، اطلاعات آن قسمت مورد نظرتان را وارد کنید؛ زیرا هر قسمت از صفحه وبسایت url مخصوص به خود را دارد. مثلا اگر بخواهید وارد قسمت طراحی سایت در وبسایت رسام پلاس شوید باید این آدرس را جستجو کنید https://www.rasamplus.com/web-design/ در این صورت به همان بخشی که نیاز دارید وارد می شوید. به آن قسمت های اضافه آدرس اصلی وبسایت مسیر یا path می گویند، زیرا مرورگر به صفحه خاصی از وبسایت هدایت می شود.
چگونه url سایت را بهینه سازی کنیم؟
- اندازه url را خیلی طولانی نکنید و جذابیت آن را حفظ کنید. هر چقدر url طولانی باشد افراد از کلیک کردن بر روی آن اجتناب می کنند. زیرا می ترسند که وارد یک سایت نامعتبر یا مخرب شوند. سعی کنید url مرتبط با حرفه شما باشد و طول مناسبی داشته باشد تا امکان اشتراک گذاری آن در شبکه های اجتماعی نیز راحت تر شود.
- url باید خوانا باشد. هر چقدر این ویژگی در url وبسایت شما بیشتر به چشم بیاید، کاربران به راحتی از وبسایت شما دیدن می کنند و این یعنی رضایت کاربر، چیزی که برای موتورهای جستجو بسیار اهمیت دارد. url وبسایت خود را قابل خواندن و جذاب انتخاب کنید.
- به خوبی از کلمات کلیدی استفاده کنید. طبق تحقیقاتی که انجام شده است افراد سعی می کنند وارد وبسایت هایی شوند که url مرتبط با خواسته شان را دارد. پس استفاده از کلمات کلیدی مرتبط شانس وبسایت شما را در انتخاب شدن توسط کاربر بالا می برد.
- سعی کنید در url وبسایت خود از اعداد، خط تیره یا آندرلاین استفاده نکنید؛ زیرا استفاده از این موارد احتمال اشتباه وارد کردن کاربر را بالا می برد و در نتیجه کاربر وارد وبسایت دیگری به جای وبسایت شما خواهد شد.
- کلمات اضافی را حذف کنید. سعی کنید از کلماتی مانند اما، یا و … استفاده نکنید. اگر وجود کلمه ای برای نام وبسایت شما ضروری است آن را حفظ کنید مگر آن که کاری به جز طولانی تر شدن url وبسایت شما نداشته باشد.
- در url از حروف بزرگ استفاده نکنید. استفاده از حروف بزرگ کاربران و موتورهای جستجو را ممکن است دچار اشتباه کند و باعث می شود دیر به ذهن سپرده شود.
- قسمت هایی از وبسایت خود را که واکنش گرا است و در تلفن همراه نیز به خوبی قابل مشاهده است، به اطلاع موتور جستجو برسانید تا بداند که کدام بخش های وبسایت شما این ویژگی را دارد. زیرا واکنش گرا بودن وبسایت، باعث بالا رفتن رتبه وبسایت می شود.
- برای url وبسایت خود از فاوآیکون استفاده کنید. فاوآیکون (Favicon) نمادی کوچک از وبسایت شما است، که شاید خیلی از افراد وجود آن را الزامی ندانند اما به نظر ما بهتر است از آن استفاده کنید. این می تواند برند تجاری شما را بیشتر معرفی کند و در ذهن کاربر ماندگار شود.
تأثیر url بر سئو
برای درک تأثیر url بر سئو بهتر است نگاهی دوباره به راهنمای آغازگر بهینه سازی موتور جستجوگر یعنی همان Google Webmaster بیندازید. در این صورت متوجه خواهید شد که دسته بندی های توصیفی و نام فایل ها چه تأثیری بر موتور جستجو و راحت تر شدن کار خزنده های گوگل می گذارد. اگر url مناسبی تهیه کنید افرادی که می خواهند به وبسایت شما بک لینک بدهند کار آسان تری خواهند داشت. اگر در url شما از کلمات مرتبط استفاده شده باشد، شانس زودتر دیده شدن وبسایت شما توسط کاربر بیشتر خواهد شد. زیرا ممکن است در این صورت در ابتدای لیست جستجوی کاربر قرار گرفته باشید و اصولا کاربران وبسایت های ابتدایی را بیشتر بازدید می کنند.
تغییر دادن url
هر گونه تغییر کوچک در url نگاه موتور جستجو را به وبسایت شما تغییر می دهد و بر میزان بازدیدکنندگان از وبسایت شما تأثیر خواهد گذاشت. زیرا موتور های جستجو مثلا گوگل طبق الگوریتم هایی که دارد به بررسی وبسایت شما می پردازد و شما را از روی url مخصوص به خودتان شناسایی می کند. در صورتی که هر تغییری بر url ایجاد کنید، زمان لازم است تا الگوریتم های گوگل با شناسایی وبسایت، مطالب آدرس قدیمی را با مطالب آدرس جدید مرتبط کند. کاربران نیز برای یافتن url جدید تلاش کنند و ممکن تا مدت ها باز همان url قدیمی را جستجو کنند و این یعنی برای بازیافتن جایگاه قبلی که داشتید، نیاز به زمان خواهید داشت. پس بهتر است تا جایی که امکان دارد از ابتدا url مناسب انتخاب کنید تا نیازی به تغییر دادن آن نداشته باشید.
پاسخگوی سوالات شما هستیم
سوالات شما از طریق کارشناسان ما پاسخ داده خواهد شد.