الگوریتم پاندا چیست؟

خانه    بلاگ      الگوریتم پاندا چیست؟
الگوریتم پاندا چیست

گوگل الگوریتم های مختلفی دارد که همگی سعی دارند بهترین انتخاب را برای کاربر ایجاد کنند. شرکت گوگل به رضایت مشتریانش خیلی اهمیت می دهد و هدفش آن است که کاربر در کوتاه ترین زمان بهترین نتیجه را دریافت کنند. شرکت گوگل برای رسیدن به این هدفش فاکتورهای متعددی دارد که این فاکتورها را در قالب الگوریتم های مختلف به دنیای اینترنت وارد کرده است. الگوریتم های گوگل به سئو سایت یا بهینه سازی موتور جستجو کمک می کنند. در ابتدا به تعریف الگوریتم و انواع آن می پردازیم.

الگوریتم چیست؟

به مجموعه دستورالعمل هایی که مسائل را یک به یک حل می کنند، الگوریتم گفته می شود. اطلاعات توسط الگوریتم دریافت و بررسی می شوند و بعد از آن، نتیجه را برای ما مشخص خواهند کرد.

انواع الگوریتم های گوگل

گوگل الگوریتم های مختلفی دارد که هر کدام وظایف مخصوص به خود را دارند. به دلیل بالا بودن حجم مطالب، گوگل با استفاده از این الگوریتم ها مطالب را دسته بندی و بررسی می کند تا مطالب مربوط به عبارتی را که کاربر جستجو کرده است، در اختیار او قرار دهد. الگوریتم های گوگل عبارتند از:

  • الگوریتم تپه
  • الگوریتم پاندا
  • الگوریتم کبوتر
  • الگوریتم مرغ مگس خوار
  • الگوریتم پنگوئن
  • الگوریتم مدیک یا طبی
  • الگوریتم موش کور
  • الگوریتم رنک برین
  • الگوریتم رقص گوگل
  • الگوریتم برت
  • الگوریتم ونیز
  • الگوریتم تازگی محتوا
  • الگوریتم موبایل گدون
  • الگوریتم Payday Loan

الگوریتم پاندا

از میان انواع مختلف الگوریتم هایی که گوگل دارد، در این مقاله سعی خواهیم کرد به معرفی الگوریتم پاندا بپردازیم. الگوریتم پاندا کیفیت محتوا و مقدار رضایتی که کاربران دارند را بررسی می کند. الگوریتم پاندا عملکرد پیچیده ای دارد که یکی از آن ها تمرکز بر محتواهای تکراری است.

الگوریتم پاندا تلاش می کند تا محتواهای تکراری را شناسایی کند و از انتشار محتوا های تکراری و بی ارزش جلوگیری کند. و محتواهای جذاب را به نمایش بگذارد.

زمانی که کاربران از زیاد بودن سایت هایی با محتواهای تکراری و بی ارزش به گوگل شکایت کردند، گوگل نیز این الگوریتم را برای مبارزه با همین مسئله ایجاد کرد تا تنها محتواهایی نمایش داده شوند که منحصر بفرد و ارزشمند باشند. الگوریتم پاندا یکی از مهم ترین الگوریتم هایی است که  در رتبه دهی سایت بسیار موثر است.

تاریخچه الگوریتم پاندا

در سال ۲۰۱۰ به خاطر به وجود آمدن سایت های بی ارزش و بی کیفیت، گوگل با مشکل اساسی و مهمی رو به رو شد. ایجاد این سایت ها روند رو به رشدی داشت و باعث شده بود رضایت کاربران را تا حد قابل توجهی کاهش دهد، در حالی که رضایت کاربران برای گوگل معیاری مهم و اساسی است.

این شرکت بزرگ، در صدد بر طرف کردن این مشکل بر آمد و برای رفع آن، الگوریتم پاندا را در سال ۲۰۱۱ ایجاد کرد. گوگل توانست به کمک این الگوریتم محتواهای بی کیفیت را حذف کرده و بار دیگر رضایت کابران را جلب کند.

الگوریتم پاندا اولین الگوریتم معرفی شده به دنیای سئو بود. در سال ۲۰۱۶ این الگوریتم به الگوریتم هسته پیوست و تا اکنون به طور پیوسته در حال بررسی سایت ها است. الگوریتم پاندا بیشتر بر مطالب درون صفحه تمرکز دارد و هماهنگی عبارت جستجو شده را با مطالب سایت بررسی می کند به همین دلیل  بهتر است از مطالبی استفاده کنید که تکراری نبوده و به اصطلاح، اورجینال هستند.

وظایف الگوریتم پاندا

  1. حذف محتوای کم: سایت هایی که مطالب کمی دارند، رضایت کاربران را جلب نمی کنند در نتیجه باعث بی ارزش شدن سایت می شوند. گوگل که به رضایت کاربران اهمیت می دهد، به کمک الگوریتم پاندا مطالب کم را حذف می کند پس برای رد شدن از این مرحله، از مطالبی استفاده کنید که بلندتر باشند و تعداد کاراکتر بیشتری داشته باشند.
  2. حذف محتوای تکراری: شاید برخورد کرده باشید که مطلبی در چند سایت تکرار شده باشد. الگوریتم پاندا با این مسئله مبارزه کرده و آن سایت را حذف می کند. برای آن که جزء حذف شده های الگوریتم پاندا نباشید و می خواهید از مطالب کپی استفاده کنید، بهتر است منبع را ذکر کنید و یا مطالب تکراری خود را حذف کنید.
  3. حذف محتوای بی کیفیت: برخی از سایت ها کلمات را اشتباه نوشته اند و به اصطلاح غلط املایی دارند و یا اطلاعاتی که آورده اند صحیح نیست. الگوریتم پاندا این سایت ها را شناسایی کرده و در نتایج جستجو ذکر نخواهد کرد. اگر مدت زمانی که کاربر در سایت می ماند کم باشد یعنی مطالب سایت برایش مفید نبوده و خیلی سریع از سایت خارج شده است، در این صورت الگوریتم پاندا آن را شناسایی کرده و از نتایج جستجو حذف خواهد کرد.
  4. حذف محتوای بی اعتبار: یک سری از مطالب علمی مانند پزشکی باید دقیق باشد و در انتهای مطلب حتما نام منبع ذکر شود در غیر این صورت الگوریتم پاندا سایت را بی اعتبار تلقی می کند. پس در صورت نوشتن مطالب علمی حتما منبع را ذکر کنید.
  5. حذف محتوای ناهماهنگ با عبارت جستجو: یکی دیگر از مواردی که برای الگوریتم پاندا اهمیت دارد، مرتبط بودن مطالب و محتواها است با عبارتی که جستجو می شود به عبارت دیگر ممکن است شما عبارتی را جستجو کنید و وارد سایتی شوید اما بعد متوجه شوید آن سایت با موضوع جستجو شده شما مرتبط نیست و مطلب مورد نیاز شما را ندارد. الگوریتم پاندا این سایت ها را نیز حذف می کند.
  6. حذف صفحات تبلیغات: ممکن است برایتان پیش آمده باشد که عبارتی را جستجو کرده و وارد سایتی شده اید اما به جای مطالب مورد نظرتان، فقط تبلیغات را نمایش می دهند. بهتر است برای آن که چنین مسئله ای پیش نیاید تبلیغات را حذف کنید.

 

"وظایف

 

۳ اقدام اساسی در مقابله با الگوریتم پاندا

همانطور که گفتیم الگوریتم پاندا، یک ابزار کیفیت سنجی محتواهای سایت است. پس  در ابتدا لازم است که برای مقابل با این الگوریتم، به ارزیابی محتواهای سایت خود بپردازید.  سپس با به کار گیری راه­های پیش گیرانه، در کنار راه­های درمان، رتبه سایت خود را بهبود ببخشید.  برای مقابله با الگوریتم پاندا ۳ اقدام اساسی باید انجام دهید.

به تولید محتواهای با کیفیت در موضوعات مرتبط بپردازید.

در اینجا بهتر است تیتر­های ارائه شده محتوا، مطابق با محتوای ارائه شده باشد. و از آوردن مطالب گیج کننده و بی ربط  اجتناب کنید. لذا لازم است که از آوردن تبلیغات زیاد و بی کیفیت دوری کنید. و تا حد امکان خود را ملزم به تولید محتواهایی منحصر به فرد، با کیفیت و مرتبط سازید.

در ابتدا باید محتوای تولید شده شما با مخاطب ارتباطی سازنده ایجاد نمایید. پس برای ایجاد یک ارتباط درست، نباید محتوای شما دارای غلط­ های املایی، دستوری، نگارشی و یا فنی باشد. محتوا باید  در جهت ایجاد رضایت مخاطب، و بر اطلاعات مخاطب بیافزاید و مطالب مفیدی برای ارائه به مخاطب داشته باشد. در این صورت ممکن است که مخاطب بازخورد­های خوبی برای سایت شما ارسال نماید. و یا با مراجعه بیشتر، تجربه کاربری سایت و ترافیک سایت شما را افزایش دهد.

همچنین  بهتر است که محتوای تولیدی، در اندازه استاندارد ایجاد گردد. چراکه الگوریتم پاندا با محتواهای کم و کوتاه میانه خوبی ندارد. لذا بهتر است که محتواها به گونه­ای ایجاد گردند؛ که نه مخاطب را با بمباران اطلاعات تکراری و بی ربط خسته نماید؛ و نه آنقدر خلاصه باشد که نیاز مخاطب را برطرف نسازد. به همین دلیل بهتر است که محتواهای شما به طور چند جانبه، به موضوع مورد نظر بپردازد. تا زمینه لازم برای افزایش رضایت کاربران موتور جستجوگر گوگل و سایت شما را فراهم آورند.

بهتر است که در تولید این محتواها خلاقیت خود را به بهترین صورت نمایش دهید. و برای خلق محتواهای مخاطب محورانه، به درستی نیاز سنجی کنید. برای تولید محتواهای منحصر به فرد، از متخصصین و محتوا نویسان حرفه­ای بهره ببرید. و یا با شرکت  در دوره­های تولید محتوا، یک محتوا ساز حرفه­ای شوید.

محتواهای کم کیفیت را اصلاح کنید.

در اینجا لازم است که بررسی­های کیفی، محتوا را در دو بخش مورد توجه قرار دهید. اول اینکه کیفیت ظاهری محتواها را اصلاح کنید. و از منظر دستوری، املایی و فنی آن­ها را بهبود ببخشید. دوم اینکه از کلماتی که با ذهن مخاطب نزدیکی بیشتری دارند کلمات کلیدی در بدنه محتوا بهره ببرید. همچنین لازم است که در اینجا با ارجاع دهی مطالب کپی شده در سایت، به محتوا خود اعتبار بدهید.

در راستای انجام این اصلاحات، کاربران سایت خود را نیز به ارائه نظرات کیفی و کمی در خصوص بهبود سایت، تشویق کنید. و مطالب مرتبط با یک موضوع، که دارای تکرار زیاد هستند را به صورت زیر عنوان در متن محتوا استفاده کنید.

محتواهای بی کیفیت را حذف کنید.

محتواهای بی کیفیت یعنی مطالب تکراری، کپی شده و یا مزرعه­ محتوایی که بی هدف با کلمات کلیدی پرشده باشند.  در واقع در اینجا ممکن است که شما یک مطلب با کیفیت را از یک سایت کپی نموده باشید. اما به سبب عدم رعایت امانت در ارجاع دهی به محتوا، یا عدم ایجاد محتواهای منحصر به فرد به کاربران گوگل ، سایت شما بی کیفیت شناخته می­شود.

توجه داشته باشید که هدف موتور جستجوگر گوگل، کسب رضایت کاربران است. لذا از آنجایی که رویارویی کاربر با مطالب تکراری و بدون استاندارد­های لازم، عدم  رضایت کاربر را به دنبال دارد؛ الگوریتم پاندا با این موارد مقابله خواهد نمود.  لذا بهتر است قبل از اینکه مطالب شما، توسط الگوریتم پاندا، اسپم شناخته شوند؛ به حدف یا اصلاح آن­ها اقدام نمایید.

همچنین توجه داشته باشید که از منظر گوگل، محتواها شامل موارد گسترده­ای از قبیل عکس، متن، ویدیو، پادکست و… می­باشند.لذا لازم است که استاندارد­های ساخت هریک از این محتواها را در عملیات تولید محتوا در نظر داشته باشید. و با رصد دقیق تولیدات سایت­های رقیب، بهترین­ها را برای سایت خود ایجاد نمایید.

 سایر بررسی های الگوریتم پاندا

  • وب سایت مشکل فنی دارد یا خیر
  • سایت از متاتگ یا تگ نامناسب استفاده کرده باشد یا خیر
  • سایت لینک هایی که خطا می دهند داشته باشد یا نه مانند خطای ۴۰۴
  • سایت از قالب های آماده استفاده کرده است یا خیر

نکته ی پایانی درباره ی الگوریتم پاندا

بهتر است همیشه بروزرسانی های الگوریتم پاندا را بررسی کنید تا مطمئن شوید همه موارد را در سایت خود رعایت کرده اید، زیرا اگر از الگوریتم پاندا شکست بخورید جبران کردن آن برای سایت شما کمی مشکل است و زمان می برد تا دوباره سایت شما به حالت قبلی باز گردد.

پاسخ‌گوی سوالات شما هستیم

سوالات شما از طریق کارشناسان ما پاسخ داده خواهد شد.

مشاوره رایگان تلفنی