حتما تا به حال دقت کرده اید که در زمان جستجوی مطلبی در موتورهای جستجو، برخی از وبسایت ها اول لیست نتایج قرار می گیرند و وبسایت هایی نیز در صفحات بعدی می آیند. به ترتیب این وبسایت ها فکر کرده اید که چرا برخی ابتدای لیست می آیند و برخی در انتهای لیست؟ این مسئله به خاطر امتیازات متفاوت وبسایت ها از نظر موتور جستجو است.
هر چقدر وبسایت ها امتیاز بیشتری کسب کنند در ابتدای لیست نتایج جستجو قرار می گیرند و برای این کار باید به سئو وب سایت خود اهمیت بدهند. به عبارت دیگر سئو یعنی مجموعه فعالیت هایی که برای بهبود رتبه وبسایت در نتایج سرچ موتور جستجو انجام می شود. سئو به دو بخش تقسیم می شود: سئو داخلی یا On Page و سئو خارجی یا Off Page. در این مقاله به سئو داخلی یا On Page خواهیم پرداخت.
سئو داخلی یا On Page SEO چیست؟
به مجموعه فاکتور ها و عواملی که بسیار تاثیرگذار بوده و باید در داخل سایت رعایت شوند، سئو داخلی می گویند. عوامل مختلفی بر سئوی داخلی موثرند که شامل سئوی محتوایی و ساختاری می شوند. به طور کلی می توان گفت هر آن چه را که طبق الگوریتم های گوگل مانند الگوریتم پاندا، الگوریتم کبوتر، الگوریتم رنک برین و … باید انجام داد تا بر اساس آن امتیاز سایت نزد گوگل بالا برود، سئو داخلی یا SEO On Page می گویند.
اهمیت سئو داخلی یا On Page SEO در چیست؟
در سال های اخیر سئوی داخلی برای گوگل از اهمیت بالایی برخوردار شده است به گونه ای که شاید بتوان گفت سئوی خارجی و بک لینک ها در اولویت بعدی قرار گرفته اند. اکثر الگوریتم هایی که گوگل دارد مربوط به سئوی داخلی می شود به همین دلیل باید فاکتور هایی که برای سئوی داخلی در نظر گوگل مورد توجه است، رعایت شوند.
فاکتورهای موثر بر سئوی داخلی یا On Page SEO
ما در این جا برخی از مهم ترین فاکتور های موثر بر سئوی داخلی را بیان می کنیم.
تگ تایتل و عنوان
شما باید سعی کنید عنوانی برای محتوای خود انتخاب کنید که مرتبط با آن باشد و مخاطب را به سمت خود جذب کند. بهتر است از کلمات کلیدی در تگ تایتل استفاده کنید.
متا تگ یا تگ توضیحات
در صفحه نتایج جستجو کاربر برای انتخاب وبسایت مورد نظر خود توضیحات هر وبسایت را می خواند و بعد تصمیم می گیرد که بر آن وبسایت کلیک کند یا خیر. پس تگ توضیحات یا متا تگ ها نقش مهمی در افزایش نرخ کلیک کاربران دارد.
به کار بردن هدینگ مناسب
برای آن که محتوای وبسایت به خوبی قابل خواندن باشد و کاربر را خسته نکند باید مطالب به صورت یکپارچه و منظم باشند. استفاده از هدینگ و تیتر می تواند به شما در این امر کمک کند. عناوین اصلی h1 و عناوین بعدی به ترتیب پشت سر هم باید بیایند. فونت این عناوین نیز باید با یکدیگر متفاوت باشد تا از یکدیگر قابل تشخیص باشند.
به کاربردن کلمات کلیدی
کلمات کلیدی از اهمیت زیادی برای گوگل برخوردار است و به سئوی داخلی کمک زیادی می کند. شما باید بدانید که در هر محتوایی کاربر به دنبال چه کلمات کلیدی می باشد و از این کلمات به طرز صحیحی در متن وبسایت استفاده کنید. توجه داشته باشید در این راه بیش از حد از کلمات کلیدی استفاده نکنید. استفاده از آن ها قاعده و قانون خودش را دارد.
استفاده از بک لینک
گوگل به دنبال رفع نیاز کاربر است به همین دلیل به پیوندهایی که در وبسایت زده می شود توجه می کند. کاربر ممکن است در هنگام خواندن یک وبسایت سوالاتی در ذهنش ایجاد شود و برای رفع آن ها به وبسایت های دیگری نیاز پیدا کند. این جا است که بک لینک به وبسایت های معتبر و مفید در آن زمینه می تواند به کاربر کمک کند و بر سئوی داخلی شما نیز تاثیر بگذارد.
استفاده از تصاویر مرتبط در داخل سایت
داشتن تصاویر زیبا و مرتبط با محتوای وبسایت می تواند توجه کاربر را به خود جلب کند. تصاویر می توانند باعث شوند کاربر مدت زمان بیشتری را در صفحه شما بماند و این به سود شما خواهد بود.
سرعت بارگذاری صفحه
همه ما از این که صفحه وبسایت به سرعت بارگذاری نشود خسته شده و از آن صفحه خارج می شویم و این به ضرر وبسایت مورد نظر تمام می شود. سرعت بالای بارگذاری صفحات فاکتور بسیار مهمی در سئوی داخلی است زیرا کاربری که سعی می کند اطلاعات مورد نظر خود را به سرعت به دست بیاورد منتظر نخواهد ماند و به سایر وبسایت هایی که سرعت بالایی دارند مراجعه می کند.
به کار بردن محتوای ساده و قابل فهم
شما باید برای تمامی افراد جامعه محتوا نویسی کنید به گونه ای که همه افراد بتوانند محتوای وبسایت شما را بخوانند و نیاز خود را برطرف کنند. برای این منظور سعی کنید از کلمات سخت و پیچیده استفاده نکنید. بهتر است پاراگراف ها کوتاه باشند تا کاربر از خواندن مطالب خسته نشود. اکثر افراد از خواندن مطالب زیاد وحشت می کنند و سریع از آن رد می شوند. عامیانه نوشتن می تواند در جذب مخاطب به شما خیلی کمک کند.
سخن پایانی
- سعی کنید همیشه بروز باشید و تمامی الگوریتم ها و قوانین گوگل و موتور های جستجو را پیگیری کنید تا طبق آن ها عمل کرده و رضایت آن ها را جلب کنید. این گونه می توانید امتیاز وبسایت خود را همیشه در سطح بالایی قرار دهید.
- همیشه خود را به جای کاربران قرار بدهید و به جای آن ها فکر کنید تا نیاز آن ها را به خوبی شناسایی کرده و مطابق با آن وبسایت خود را طراحی کنید. فراموش نکنید که شما در صدد رفع نیاز کاربران هستید. توجه به امتیازها شما را از هدف اصلیتان دور نکند.
- صفحه اول وبسایت از اهمیت بالایی برخوردار است که اگر تمامی موارد به خوبی در آن رعایت شده باشد دیگر نگران بقیه صفحات نخواهید بود. زیرا کاربر ابتدا با صفحه اول وبسایت برخورد خواهد کرد که اگر توجهش را جلب کند به خواندن ادامه مطالب ترغیب می شود.
- هر چقدر وبسایت شما مفید، ارزشمند، جذاب و … طراحی شده باشد کاربر مدت زمان بیشتری در وبسایت شما می ماند و مطالعه مطالب را پیگیری می کند و این مسئله به سود شما خواهد بود زیرا به گوگل این پیام را می دهد که وبسایت شما کاربردی و مفید است.
پاسخگوی سوالات شما هستیم
سوالات شما از طریق کارشناسان ما پاسخ داده خواهد شد.