سئو یا بهینه سازی برای موتورهای جستجو، برای این منظور است که عملکرد وبسایت شما براساس استانداردهای موتور جستجو و جذب بازدیدکنندگان بیشتر، بهبود یابد. در واقع سئو به مجموعه فعالیت هایی گفته می شود که در طراحی سایت، تولید محتوا و … انجام می شود تا در نتایج جستجو گوگل جایگاه بهتری کسب کنیم و تعداد بازدیدکنندگان وب سایت ما افزایش یابد. در سئو یک سری اصطلاحات تخصصی به کار می رود که دانستن آن ها می تواند در روند کار شما تأثیر مثبتی داشته باشد. در این جا سعی می کنیم مهم ترین و کاربردی ترین اصطلاحات در سئو را به شما معرفی کنیم.
SEO چیست؟
سئو مخفف عبارت Search Engine Optimization است که به معنای بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو می باشد. البته امروزه به جای کلمه Engine از کلمه Experience استفاده می شود که یعنی تجربه کاربر از وبسایت از اهمیت زیادی برای موتور های جستجو برخوردار است.
چرا سئو اهمیت زیادی دارد؟
توجه به معیارهایی که برای سئو اهمیت دارد باعث می شود امتیاز وبسایت شما در نظر موتور جستجو بالا برود و هنگامی که کاربر در حال سرچ عبارت مورد نظر است، موتور جستجو وبسایت شما را جزء وبسایت های ابتدایی لیست نتایج جستجو می آورد در نتیجه امکان بازدید از وب سایت شما توسط کاربر افزایش می یابد.
موتور های جستجو به دنبال راه هایی هستند تا رضایت کاربران را بیش از پیش فراهم آورند در نتیجه شما باید همواره مطابق با آخرین آپدیت های موتورهای جستجو عمل کنید تا هم رضایت موتور جستجورا کسب کنید و هم کاربران از وبسایت شما رضایت داشته باشند و در این صورت، بهترین نتیجه را کسب خواهید کرد.
اصطلاحات مهم در سئو
سئو کلاه سفید و سئو کلاه سیاه
رعایت تمامی قوانین مورد نظر سئو و پیاده سازی تکنیک های کسب رضایت کاربران، سئو کلاه سفید نام دارد. اما ممکن است موتور های جستجو نقاط ضعفی داشته باشند و راه هایی برای فریب آن ها وجود داشته باشد. استفاده از این راه ها، سئو کلاه سیاه نام دارد. هر چند وقت یکبار موتورهای جستجو وبسایت هایی را که از سئو کلاه سیاه استفاده کرده اند را شناسایی می کند و برای آن ها جرایمی را در نظر می گیرد.
HEO
یکی از مهم ترین اصطلاحات سئو، هئو است که برگرفته از کلمه Human Experience Optimization می باشد. این اصطلاح به معنای بهینه سازی و آسان سازی رابط کاربری و طراحی ظاهری سایت برای کاربر می باشد.
On Page SEO
عواملی که در سئوی داخلی وبسایت اهمیت دارد مانند بهینه سازی تصاویر، سرعت لود وبسایت و … On Page SEO نام دارد.
Off Page SEO
فعالیت ها و عواملی که در سئوی خارج از وبسایت موثر است مانند لینک سازی و کارهای سوشال مدیا و … Off Page SEO می گویند.
Page Rank
به امتیازی از صفر تا ۱۰ که گوگل به وبسایت ها می دهد و با توجه به آن، وبسایت ها را رتبه بندی می کند، Page Rank گفته می شود که جزء اولین فاکتورهای مهم در سئو محسوب می شود؛ اما امروزه گوگل کمتر از این امتیاز ها استفاده می کند.
Traffic
بازدید هایی که یک وبسایت دارد، Traffic گفته می شود.
Bot/ Robot/ Spider/ Crawler
به خزنده های گوگل گفته می شود.
با استفاده از Robots.txt به گوگل می گویید که چه صفحاتی از وبسایت را ببیند و کدام یک را نبیند.
Sitemap
نقشه ای از صفحات وبسایت به گوگل باید داده شود تا Crawler آن صفحات را به راحتی پیدا کند. به این نقشه Sitemap می گویند.
Search Volume
میزان جستجوی کلمات کلیدی در هر ماه باید بررسی شود. این مسئله با Search Volume به دست می آید.
Domain Authority
Domain Authority برای مشخص کردن لینک های خارجی است که به وبسایت ها داده می شود و به وسیله آن اعتباری به وبسایت تعلق می گیرد.
Organic
به جستجوهایی که کاربران انجام می دهند و در سئو اهمیت زیادی دارد، سرچ Organic گفته می شود.
Duplicate content
محتواهایی که توسط گوگل کپی یا Duplicate تشخیص داده شود یعنی مشابه داشته باشد به عنوان Duplicate content شناخته خواهد شد.
SEM/ Adwords
SEM برگرفته از کلمه Search Engine Marketing است که به تبلیغات مربوط می شود و علامت Ad در کنار آن ها نشان می دهد که این موارد جزء تبلیغات محسوب می شوند و نتیجه ارگانیک نیستند.
Algorithm
قوانینی که گوگل ایجاد کرده است تا به وسیله آن وبسایت ها را رتبه بندی کند، الگوریتم نام دارد. گوگل الگوریتم های مختلفی دارد که هرکدام برای ماموریت مشخصی ایجاد شده اند از جمله الگوریتم کبوتر، الگوریتم پنگوئن، الگوریتم مرغ مگس خوار و …
Back links
به لینک ها و پیوند هایی که از سایر وبسایت ها در وبسایت شما وجود دارد، Back links گفته می شود.
Time on page
به مقدار زمانی که یک کاربر در وبسایت می ماند، Time on page گفته می شود که مسئله مهمی در سئو محسوب می شود و هر چقدر این زمان بیشتر باشد، امتیاز سایت بیشتر خواهد شد.
Spame score
با توجه به Spame score درصد لینک های بیهوده به وبسایت مشخص می شود.
Bounce rate
به نرخ پرش کاربر Bounce rate می گویند، یعنی تعداد کاربرانی که وارد وبسایت شده اند اما به سرعت از آن خارج شده اند، با این مسئله بررسی می شود.
Engagement
به فعالیت هایی نظیر کامنت گذاشتن، ثبت نام و … که کاربران در وبسایت انجام می دهند، Engagement گفته می شود که اهمیت زیادی برای گوگل دارد.
Page speed
میزان سرعت بارگذاری یک صفحه در مرورگری مانند گوگل با Page speed سنجیده می شود.
UX
تجربه کاربری یا UX برای این منظور است که کاربر حس خوبی را از وبسایت داشته باشد. این مسئله نیز جزء فاکتورهای مهم از نظر سئو محسوب می شود.
SSL Certificate
SSL Certificate یک گواهینامه است که از طریق آن، وبسایت امن می شود و از http به https تبدیل می شود.
نکات پایانی
بهتر است برای کسب موفقیت بیشتر، همواره اطلاعات خود را بروز کنید و از یادگیری واهمه ای نداشته باشید. ما به شما پیشنهاد می کنیم سری به کتاب هایی بزنید که به معرفی مفاهیم و اصطلاحات پایه در این زمینه پرداخته اند. مطالعه مقالات بروز و کلیپ های تخصصی و آموزشی نیز می تواند به شما کمک زیادی بکند. دوره های تخصصی آموزشی زیادی در زمینه سئو برگزار می شود که با شرکت در آن ها می توانید دانش خود را افزایش داده و تکنیک های مورد نیاز خود را کسب کنید.
پاسخگوی سوالات شما هستیم
سوالات شما از طریق کارشناسان ما پاسخ داده خواهد شد.