برای اداره وبسایت عوامل زیادی وجود دارد که دو مورد از این عوامل که نقش مهمی دارند، هاست و دامین است. اغلب تازه کار ها این دو مورد را با یکدیگر اشتباه می گیرند. برای راه اندازی یک وبسایت باید از قبل کارهایی، مثل انتخاب میزبان خوب و نام مناسب برای وبسایت را انجام دهید. دامین وبسایت شما دروازه ورود کاربران به وب سایت شما خواهد بود در نتیجه اهمیت بسیاری دارد که چگونه انتخاب شود. هاست نیز اگر خوب و با کیفیت باشد بر کیفیت وبسایت شما تأثیر گذار خواهد بود. در آخر هر دوی این ها تأثیر زیادی بر سئو و بهینه سازی وب سایت شما خواهند داشت. ما دراین مقاله برای آشنایی بیشتر شما به تعریف ساده از هاست و دامین پرداخته ایم.
فضای هاست چیست؟
به حسابی که در رایانه و با نام مستعار سرور وجود دارد و پرونده های وبسایت را به وسیله اینترنت ذخیره و سرویس می کند، هاست می گویند. به عبارت دیگر دامنه آدرس اینترنتی وبسایت شما است که برای یافتن وبسایت شما باید در مرورگر، آن را وارد کرد. هاست، فضا و جایی است که پرونده های شما در آن قرار می گیرند. اگر فرض کنیم که وبسایت شما خانه است، هاست می شود فضایی که خانه شما در آن واقع است.
یک ارائه دهنده هاست، چندین وب سرور بزرگ دارد که همگی به اینترنت متصل هستند. وب سرور، کامپیوتری فیزیکی در ابعاد بزرگ است که تعداد زیادی هارد دیسک، لینک های اینترنتی از کار افتاده، پشتیبان گیری از راه دور و دیگر خدمات را ارائه می دهد. برای آن که وبسایت شما در اینترنت آنلاین باشد، برای اتصال به نام دامنه به هاست نیاز دارید یعنی این دو با هم کار می کنند.
انواع هاست
حالا که به طور مختصر با هاست آشنا شدید، نوبت آن رسیده است که انواع هاست را معرفی کنیم.
میزبانی اشتراکی :
در این نوع میزبانی، سرور را به قسمت های مختلف تقسیم می کنند و هر قسمت به وبسایتی تعلق می گیرد. به همین دلیل ممکن است یک سرور، میزبان تعداد زیادی وبسایت شود. این نوع هاست از نظر اقتصادی به صرفه است اما ممکن است از نظر امنیتی به مشکل بربخورید؛ زیرا نفوذ به یک وبسایت می تواند دسترسی به سایر وبسایت ها را ایجاد کند. علاوه بر این به علت درخواست های زیادی که برای هاست وجود دارد، سرعت سایر وبسایت ها پایین می آید. به همین دلیل بهتر است از سرور های ایمن استفاده کنید.
هاست vps :
نام این هاست از کلمه Virtual Private Server گرفته شده است که به معنای سرور خصوصی مجازی است. کاربرانی که می خواهند هاست خود را ارتقا بدهند، بیشتر از این هاست استفاده می کنند. هاست vps نیز اشتراکی است اما با هاست اشتراکی که در بالا گفتیم متفاوت است. هاست vps بین تعداد کاربرانی که دارد تقسیم می شود و اگر اختلالی ایجاد شود تنها در همان سایت ایجاد می شود و به دیگر سایت ها اشکالی وارد نمی شود.
این نوع هاست بسیار انعطاف پذیر است، زیرا تنظیمات زیادی دارد. قابلیتی که در سرویس های اشتراکی وجود ندارد. هاست vps برای منابع خود مقیاس مشخصی دارد و منابعی که در دسترس هاست می باشد، دقیقا در هر ثانیه مشخص است. قیمت این هاست کمی بالاتر از قیمت هاست اشتراکی است اما ارزشش را دارد و این را بدانید که قیمت بالای یک هاست به این معنی نیست که هاست بهتری می باشد؛ بلکه به این معنی است که شما تنها کاربری هستید که از آن هاست استفاده می کنید به همین دلیل قیمتش افزایش یافته است.
هاست ابری :
هاست ابری بسیار شبیه هاست vps است. در برخی از شرکت ها دیگر از نام هاست vps استفاده نمی کنند و در عوض از نام سرویس ابری یا سرویس vps ابری استفاده می کنند. سیستم ابری در برابر حملات DDos مقاومت بیشتری دارند. هدف این حملات این است که سرور را با فرستادن بسته های ترافیکی خیلی زیاد از کار بیندازند. بهترین راهی که در برابر حملات DDos می توان انجام داد، این است که درخواست های زیاد از یک منبع را بلاک کرد و آن را در یک شبکه بزرگ تر پخش کرد.
هاست اختصاصی (dedicated):
برای سایت هایی که بازدیدشان در ماه بیشتر از ۱۰۰ هزار بار است، بهتر است از این هاست استفاده شود. هاست اختصاصی تنها بر روی یک سرور میزبانی می شود. در نتیجه مشکلات و اثرات منفی هاست های همسایه را ندارد. این سرور متعلق به شما است در نتیجه می توانید آن را اختصاصی کنید و هر فعالیتی که خواستید انجام دهید. ممکن است کار با این هاست ها کمی سخت باشد اما نگران نباشید شرکت ها به همراه هاست های اختصاصی نرم افزارهای مدیریتی می دهند تا کار با آن را برایتان راحت تر کنند. به خاطر شرایط اختصاصی این هاست برای شما، می توانید برنامه های مختلفی را بر روی سرور نصب کنید و سرعت و امنیت وبسایت خود را افزایش دهید.
دامین چیست؟
دامین یا دامنه همان نام وبسایت شما است که به وسیله آن برای دیگران قابل شناسایی و پیگیری خواهید بود. نام دامنه یا دامین دارای دو قسمت است که با نقطه از یکدیگر جدا می شوند. در قسمت اول نام تجاری شما آورده می شود و قسمت دوم پسوند دامنه است. مانند .com ،.org ،.ir و … هر دامنه آدرس وبسایتی است که دومی ندارد و منحصربفرد است.
انواع دامین
دامنه های سطح بالا :
دامنه های سطح بالا در مراتب اینترنتی نام دامنه ها، در بالاترین مرتبه قرار دارند. این موارد معمولا با TLD می شناسید. تعداد بسیار زیادی TLD در جهان وجود دارد؛ زیرا شرکت ها و افراد مختلف می توانند TLD های منحصربفرد خود را تنظیم و ثبت کنند. نام چند TLDسطح بالا در جهان عبارتند از: .com ، .org ، .net و …
دامنه های سطح بالا کدکشور :
دامنه بعدی طبق لیست، دامنه های سطح بالا کد کشور (ccTLD ) است. هر کشوری دارای ccTLD مخصوص به خود است، اما شما به دلیل این که در کشوری زندگی می کنید مجبور نیستید از همان دامنه استفاده کنید. مثلا وبسایت های ایرانی از پسوند .ir و ژاپنی ها از .jp استفاده می کنند.
دامنه های سطح بالا عمومی :
به این دامنه ها gTLD می گویند. این مورد فقط یک تغییر ساده است که بر روی TLD رخ داده است و از نظر فنی می توان آن را جزء دسته بندی TLD محسوب کرد. این دامنه برای موارد عمومی کاربرد دارد. مثلا مراکز آموزشی می تواند از پسوند .edu و یا .org استفاده کنند. بسیاری از gTLD ها را می توانید ثبت کنید حتی اگر شرایط آن را نداشته باشید اما برخی دیگر مانند .edu نیاز به داشتن شرایط دارند.
دامنه های سطح دوم :
همانطور که از نامش پیدا است این نوع دامنه ها در سلسله مراتب بعد از TLD ها قرار می گیرند. این مسئله به معنای بی ارزشی و یا کم ارزش بودن آن ها نیست، بلکه این ها دومین قسمت از نام دامنه را مشخص می کنند که قبل از پسوند نوشته می شود مانند hostgater در www.rasamplus.com دامنه های سطح دوم کد کشور نیز وجود دارد مثلا .gov.auکه آژانس های دولتی در سراسر استرالیا از این استفاده می کنند.
دامنه های سطح سوم :
در سلسله مراتب، این مورد بعد از دامنه سطح دوم قرار می گیرد و فقط بخشی از نام دامنه را شامل می شود. مثلا در مثال بالا www. دامنه سطح سوم محسوب می شود. برای داشتن نام دامنه ای که کاربردی باشد داشتن www. ضروری نیست. دلیل استفاده از دامنه سطح سوم این است که یک دامنه فرعی به دامنه ای که دارید اضافه کنید. موارد استفاده از دامنه فرعی عبارتند از:
- افزودن بلاگ در زیر دامنه خود
- ایجاد بخش منابع و پشتیبانی در زیر دامنه خود
- میزبانی از یک برنامه
- ایجاد فروشگاه اینترنتی
تفاوت هاست و دامین چیست؟
هاست و دامین دو سرویس متفاوت از یکدیگر هستند که با یکدیگر فعالیت می کنند تا دسترسی به وبسایت را امکان پذیر کنند. دامین مانند یک کتاب بزرگی است که تمام آدرس ها را دارد و هر روز در حال بروز شدن است. در پس هر نام دامین نشانی سرویس هاست وجود دارد که فایل های وبسایت در آن جا ذخیره می شود. طبیعتا برای یافتن وبسایت شما به نام دامین نیاز داریم و بدون هاست نیز قادر به ساختن وبسایت نخواهید بود.
پس برای ساختن وبسایت به هردو نیازمند هستید. در ابتدای کار، شما می توانید نام دامنه ای برای وبسایت خود انتخاب کنید و آن را ثبت کنید. نام دامنه تاریخ انقضا دارد و معمولا حدود یک سال است و بعد از آن برای استفاده مجدد از همان نام دامنه باید دوباره آن را تمدید کنید. سپس می توانید هاست خریداری کرده و با نام دامنه خود مرتبط کنید و یک نرم افزار وبسایت مانند وردپرس نصب کرده و ابزار و متن به وبسایت خود اضافه کنید و سایر موارد برای راه اندازی وبسایت را انجام دهید.
تاثیر هاست و دامنه در سئو سایت
تاثیر هاست بر سئو سایت :
اگر هاست ارزان برای وبسایت خود انتخاب کنید ممکن است کاربران با سرعت کم آن را دانلود کنند در نتیجه بر مشتری تأثیر منفی خواهد گذاشت. این مسئله باعث می شود شما توسط موتور جستجو جریمه بشوید در نتیجه رتبه شما پایین خواهد آمد. زمان بارگیری یک وبسایت یکی از عوامل مهم در قرار گرفتن وبسایت ها در لیست نتایج جستجو است.
اگر هنگام بازدید از وبسایت خطای سرور داخلی نمایش داده شده به معنای این است که وبسایت برای دسترسی به اطلاعات مورد نیازش به مشکل برخورده است. این مشکل ممکن است به خاطر اتصال همزمان چندین وب به سرور باشد. اگر هاست خوب باشد پرونده ها را در سرور های جایگزین ذخیره می کند و اینگونه تعداد اتصالات به سرور را کاهش می دهد.
تاثیر دامنه بر سئو سایت :
سعی کنید از نامی برای دامنه وبسایت خود استفاده کنید که دارای این ویژگی ها باشد: با کسب و کار شما مرتبط باشد، کوتاه باشد، از کلمات کلیدی در آن استفاده شده باشد، در آن از خط تیره استفاده نشده است. نام دامنه ای که این موارد را رعایت کرده باشد تأثیر زیادی بر سئو وبسایت شما خواهد داشت.
مثلا کاربری که به دنبال یک مسئله خاص باشد از کلمه کلیدی برای سرچ استفاده می کند پس اگر آن کلمه کلیدی در نام دامنه شما باشد، وبسایت شما جزء لیست نتایج جستجو خواهد آمد. سعی کنید نام دامنه شما سخت نباشد مثلا خط تیره باعث اشتباه کردن کاربر در سرچ وبسایت شما می شود و ناخواسته وارد وبسایت دیگری می شود. این اشتباهات باعث می شود بازدید وبسایت شما کاهش یافته در نتیجه رتبه وبسایت تان کم خواهد شد.
پاسخگوی سوالات شما هستیم
سوالات شما از طریق کارشناسان ما پاسخ داده خواهد شد.