همانطور که می دانید وب سایت ها برای آن که با کمک موتور جستجو به تعداد بازدیدکنندگان بیشتری دست پیدا کنند به سئو و بهینه سازی وب سایت خود برای موتورهای جستجو توجه ویژه ای می کنند. برای رسیدن به این هدف، راهکارهای مختلفی وجود دارد، به عنوان مثال: استفاده از بک لینک، به کار بردن کلمات کلیدی، افزایش سرعت سایت و … در این میان افرادی هستند که برای دست یافتن به رتبه بهتر از نظر سئو دست به کار های مختلفی می زنند که یکی از آن ها، سئو منفی یا Negative Seo می باشد که در ادامه می خواهیم به آن بپردازیم.
سئو منفی چیست؟
به مجموعه اقدامات سیاه و غیر اخلاقی که توسط رقبا انجام می شود تا به جایگاه شما در نتایج جستجو ضربه بزند، سئو منفی یا سیاه (Negative Seo) می گویند. یعنی ممکن است شما یک روز صبح از خواب بیدار شوید و متوجه جایگاه شما پس از سال ها زحمت توسط برخی از رقبا دستکاری شده است و حالا دیگر در لیست نتایج جستجو جایگاه بسیار بدی را پیدا کردید.
در مقابل سئو منفی، سئو مثبت است که به این معناست که صاحب وب سایت تلاش می کند از راه قواعد سئو و … جایگاه خود را در لیست نتایج جستجو بهبود ببخشد و نمی خواهد در بازی ناجوانمردانه با ضربه زدن به حریف، جایگاه خود را ارتقا ببخشد.
آیا امکان وقوع سئو منفی وجود دارد؟
بله وجود دارد و کاری بسیار پیچیده است که گاهی اوقات گوگل نیز نمی تواند آن را تشخیص دهد تا اقدامات لازم را انجام دهد. اما انجام سئو منفی کاری بسیار سخت و زمان بر است تا حدی که کمتر رقیبی به این فکر می افتد تا با استفاده از سئو منفی به جایگاه شما ضربه وارد کند. به هر حال بهتر است همه جوانب را در نظر بگیرید و احتمال هر گونه اتفاق ناخوشایند را بدهید تا بتوانید به خوبی با آن مقابله نمایید.
سئو منفی چه روش هایی دارد؟ راه های مقابله با آن ها چیست؟
برای آن که بتوانید با سئو منفی به خوبی مقابله نمایید ابتدا باید روش های مختلف آن را شناسایی کنید و سپس به دنبال راهکار مقابله با آن ها باشید.
هک کردن وب سایت
یکی از اصلی ترین نکات برای هر نوع فعالیت و کسب و کار در فضای وب، ایجاد امنیت می باشد در غیر این صورت هکر ها می توانند به راحتی کنترل وب سایت شما را در دست بگیرند و با کسب تمامی اطلاعات شما، زحمتتان را به باد بدهند. هکر ها می توانند با افزودن لینک های اسپم در وب سایت شما، محتوای شما را دستکاری نمایند و یا آن که صفحه شما را به صفحه خودشان ریدایرکت کنند و از این طریق ضربات سنگینی به وب سایت شما وارد نمایند. در صورتی که دارای یک وبسایت با رتبه بالا هستید باید نگران این موضوع باشید زیرا شما هکر ها را برای این کار وسوسه می کنید تا رتبه شما را به شدت کاهش دهند.
راهکار
- در صورت استفاده از سیستم مدیریت محتوای وردپرس، افزونه Google Authenticator را نصب کنید و رمز عبور دو مرحله بسازید. در این صورت هر زمان که قصد ورود به وبسایت خود را دارید از شما درخواست وارد کردن کدی می شود که این افزونه بر روی تلفن همراه شما تولید کرده است. برای ایجاد امنیت بیشتر، سعی کنید از رمز عبور سختی استفاده کنید که شامل کاراکتر های ویژه و حرف و عدد باشد تا هکر نتواند آن را حدس بزند.
- توجه داشته باشید که مدتی یکبار از فایل ها و پایگاه داده خود نسخه پشتیبان بگیرید.
- در صورتی که در وب سایت شما امکان آپلود کردن فایل توسط کاربران وجود دارد بهتر است با هاست یا شرکت میزبان تماس بگیرید تا بفهمید برای مقابله با ورود بد افزار ها چگونه می توان آنتی ویروس نصب کرد.
دادن تعداد زیادی لینک اسپم به وبسایت شما
چند لینک اسپم نمی تواند آسیب جدی به رتبه وبسایت شما وارد کند اما حملات سئو منفی به طور معمول لینک سازی هایی است که ریشه آن ها گروه هایی از سایت های مرتبط و به هم پیوسته می باشند. به این گونه سایت ها مزارع لینک دهی یا Link Farms گفته می شود. بیشتر این لینک ها از یک انکر تکست هم استفاده می کنند که ممکن است با سایت شما نامرتبط باشد و یا آن که شامل کلمات کلیدی تخصصی باشند تا بتوانند از این طریق مجموعه لینک ها را به گونه ای نمایش دهند تا شما را مسئول و عامل ایجاد آن ها معرفی نمایند.
راهکار
به صورت مرتب سعی کنید تعداد بک لینک های وب سایت خود را بررسی نمایید. برای این کار می توانید از ابزار های مختلفی از جمله SEO SpyGlass استفاده کنید و به کمک آن نمودار رشد تعداد لینک ها و تعداد دامین های ارجاع دهنده را مشاهده و بررسی نمایید.
در این ابزار با توجه به آخرین لینک هایی که در محدوده زمانی مشخص به وب سایت شما داده شده است را بررسی کنید و اگر رشد غیر قابل قبول و غیر منطقی در آن مشاهده کردید و برای آن علت خاصی پیدا نکردید بهتر است به عامل Penalty Risk نیز سری بزنید. به کمک آن می توانید متوجه شوید که سرچشمه این لینک ها از مزارع لینک دهی است یا خیر. در صورت بررسی این نکات می توانید تا جایی که امکان دارد لینک های مخرب را حذف نمایید. اگر نتوانستید آن ها را حذف کنید در همان محیط SEO SpyGlass یک فایل Disavow بسازید و آن را به گوگل وبمستر خود معرفی کنید. با این کار به گوگل می گوید در هنگام بررسی وبسایت شما، این گونه لینک ها را نادیده بگیرد.
کپی محتوای وب سایت شما
یک راه دیگری که خرابکاران برای ضربه زدن به شما می توانند در پیش بگیرند این است که محتوای وب سایت شما را کپی می کنند و در چندین سایت مختلف آن را انتشار می دهند و گوگل نیز در این صورت فقط یک نسخه از آن محتوا را بررسی کرده و امتیاز دهی می کند. در بیشتر موارد گوگل می تواند نسخه اصلی را پیدا کند اما احتمال بررسی نسخه کپی شده زودتر از نسخه اصلی آن نیز وجود دارد.
راهکار
یکی از بهترین ابزار ها برای پیدا کردن کپی کار ها، Copyscape می باشد. در صورت یافتن چنین موضوعی، ابتدا با وب مستر آن سایت تماس گرفته و از او بخواهیم محتوای شما را از سایت خود بردارد. اگر این راه جواب نداد می توانید از ابزار گزارش نقض حقوق مالکیت معنوی این موضوع را به گوگل اطلاع بدهید.
ایجاد لینک هایی با کلمات غیر قانونی یا غیر اخلاقی
امکان دارد که خرابکاران برای آن که وجهه شما را نزد گوگل از بین ببرند با انکر تکست هایی که شامل کلمات غیر قانونی و غیر اخلاقی است به وبسایت شما لینک بدهند.
راهکار
این مسئله به راحتی قابل شناسایی است فقط کافی است مانند راهکاری که درباره لینک های بی کیفیت گفتیم، خیلی سریع این لینک ها را شناسایی کرده و به موقع، آن ها را حذف نمایید.
همانطور که خواندید رقبایی که به دنبال رقابت ناسالم هستند و می خواهند با تخریب رقیب، به جایگاه خوبی دست پیدا کنند می توانند از روش های مختلفی به اهداف خود برسند اما با بررسی به موقع، می توانید جلوی این نوع خرابکاری ها را بگیرید تا نتیجه زحماتتان از بین نرود.
پاسخگوی سوالات شما هستیم
سوالات شما از طریق کارشناسان ما پاسخ داده خواهد شد.